Sajó-Bódva Völgye és Környéke
Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás

3700 Kazincbarcika, Eszperantó tér 2.
Telefon/fax: +36 48 312 797

Hulladék-suli Oktatócsomag bemutatása

 

A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelő Önkormányzati Társulás 2005. október 27-én, az Edelényi Művelődési Központban  oktatónapot szervezett a Hulladék-suli - szelektív hulladékgyűjtés az iskolában – Oktatócsomag 2004 – megismertetésére.

Az oktató nap célja a Sajó-Bódva völgye települések oktatási és nevelési intézményvezetőinek tájékoztatása volt, amely alapján a résztvevők betekintést nyerhettek az oktató csomag tartalmába, a szelektív hulladékgyűjtés elsajátításának rejtelmeibe. Az oktató nap keretében, a csomag bemutatása kapcsán a meghívott intézményeknek lehetőségük volt az oktatási programba történő bekapcsolódásra, az oktatócsomag ingyenes igénylésére és átvételére.

Cél, hogy a pedagógusok és diákjaik korszerű ismeretek birtokában vehessenek majdan aktívan részt a 2006 végére megvalósuló Sajó-Bódva völgyi hulladékgazdálkodási rendszerben, támogatásukkal a lakosság kedvezően fogadja majd a megvalósuló szelektív hulladékgyűjtési rendszert.

Az oktatónap programja:

1000 – 1020: Tájékoztatás a Sajó-Bódva Völgyi Hulladékgazdálkodási ISPA program jelenéről 

István Zsolt, projektvezető, Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Alapítvány, Logisztikai és Gyártástechnikai Intézet

 

1020 – 1040: A Hulladék-suli (Szelektív hulladékgyűjtés az iskolában – Oktatócsomag 2004) ismertetése, az iskolák közötti verseny meghirdetésének részletei

Klementné Bíró Anikó, PR tanácsadó

 

1040 –1120: Kötetlen beszélgetés ( javaslatok, problémák felvetése)

 

PR-kampány projektirányító: