Sajó-Bódva Völgye és Környéke
Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás

3700 Kazincbarcika, Eszperantó tér 2.
Telefon/fax: +36 48 312 797

"Bérelhető fenyőfa" akció

A Surányis diákok ismét Ajándékvásárt szerveznek!

Egy év telt el azóta, hogy a Surányi Endre Szakképző Iskolában megrendezték a legutóbbi Surányi Ajándékvásárt, amelynek célja, hogy a végzős diákok szakmai tapasztalatokat szerezzenek mielőtt a kezükbe kapnák a kereskedelmi technikusi oklevelet. Az ötlet nem újszerű, hiszen a diákoknak már hatodik alkalommal van lehetőségük kiegészíteni a vásár szervezésének, lebonyolításának tapasztalataival az elméleti ismereteiket.

Az idei vásár egyik különleges ötlete a "bérelhető fenyőfa" akció, melynek nem titkolt célja, hogy felhívja a figyelmet környezetünk védelmére. Az akció során a vásárba látogatók a Karácsonyi Ünnepekre összesen 60 db cserepes, gyökeres fenyőfát bérelhetnek, melyet a két Ünnep között, vagy január 6-a után a Surányi Tanboltjába visszahozhatnak. Az egészséges fáért cserébe a bérleti díj egy része visszajár. A Sajó–Bódva Völgye és Környéke Hulladékgazdálkodási ISPA-projektnek köszönhetően, a visszahozott fákat oktatási intézmények kapják meg, amit tavasszal el is ültetnek.

A vásár megnyitójára és a sajtótájékoztatójára december elsején került sor a Surányi Endre Szakképző Iskola és Kollégiumában, ahol Vattay József igazgató és Deme Attila, a METRO Áruház igazgatója átvágták a vásár megnyitását szimbolizáló jelképes szalagot.

A vásárnak az iskola ad otthont Kazincbarcikán, az Irinyi János út 1. sz. alatt.

PR-kampány projektirányító: